Red Bull Knock-out in Scheveningen

Afgelopen weekend 28 – 29 november stond de strand race op de kalender. Vol enthousiasme had ik mij zelf ingeschreven begin dit jaar, had er onwijs zin in om mee te rijden, alleen kwam er even wat tussen. 19 april sloeg het noodlot toe! ik brak mijn 5e ruggenwervel een rib en mijn sleutel been.
Einde seizoen en misschien ook wel einde cross en dus ook Red bull knock-out!
Door hard terug te vechten en te herstellen mocht ik veel eerder als verwacht uit mijn gips corset, langzaam opbouwen en keihard trainen bij fysio en sportschool. Binnen de kortste keer mocht ik al weer langzaam gaan sporten van de dokter, wat ik eigenlijk al lang weer aan het doen was. Ik probeerde van alles uit en ze zeggen “je moet naar je lichaam luisteren”. Trainen, trainen en nog eens trainen en begin september heb ik de Yamaha voorzichtig maar eens aangetrapt. Dat was best spannend en raar, toch voelde het naar 20 minuten best weer vertrouwd.
Na wat training sessies vond ik de winter cup in Harskamp wel een goede training om wat vertrouwen terug te krijgen. Het gaat nu nog steeds elke week beter en probeer langzamerhand sneller te worden maar dat kost tijd en vertrouwen.

 

Red bul Knock-ou in Scheveningen

Maar nu de Red bull knock-out.
toch de keus gemaakt om mee te doen met mijn Yamaha.Op vrijdag rond 11.00 ben ik met de trouwe Mercedes bus van Kees Bouwmeester naar Scheveningen gereden samen met Danny als hulp en gezelligheid, Sharona zou later die dag komen met Nicky.

 

 

Christian Hofstede werd mijn vertrouwde monteur in de pits en die zou ook later komen. Vrijdag de motor ingeleverd en de boel een beetje verkend, spannend allemaal om je motor zo in te leveren en achter te laten. Gelukkig is het bij mij allemaal goed gegaan bij andere niet hoorde ik hier en daar. In de avond toen iedereen gearriveerd was hebben we er een gezellige boel van gemaakt tot in de late uurtjes.

 

Red bul Knock-ou in ScheveningenDe dag waar het moest gebeuren!
1500 rijders wat in groepen werd verdeelt op zaterdag. Er was 1 verplichte pitstop om te tanken, je moest je kwalificeren om na de halve finale te kunnen. Er bleven er dan 700 rijders over. Ik zat in heat 3 die begon 13.00. geen vlakke baan meer dus, in mijn heat van 50 min rijden + 1 ronde werd ik 12e.
Een flinke snoek duik gemaakt en hard over de kop, hierbij was mijn uitlaat beschadigt geraakt.

 
Maar had mij netjes en ruim gekwalificeerd voor zondag de halve finale. Het nodige sleutel werk na de race en de Yamaha werd weer ingeleverd voor zondag.
op zondag dacht ik een mooi plekje achter het hek te krijgen tussen de andere 699 rijders maaar nee dus, dat werd dus dringen geblazen en ik stond uiteindelijk op de 6e rij. Rustig blijven en door blijven rijden en dat hielp, zonder vallen en goed kijken in de drukte werd ik na 50 min en 1 ronde 49e.
Ook weer ruim genoeg voor de finale, dat was haasten want de finale was 3 kwartier later .
Snel tanken en motor controleren en zo snel mogelijk wachten bij het hek want wou nu wel vooraan staan bij de start! Ik stond deze keer mooi op de eerste rij.

De finale was zwaar heel zwaar weer werden er 50 min gereden en 1 ronde met dan 1 verplichte pitstop. Jammer vond ik het dat veel rijders langs de bulten op reden en de baan gewoon grotendeels afsneden. Ik kan gelukkig zeggen dat ik gewoon eerlijk gereden heb en de finish gehaald heb.
1 valpartij in de laatste ronden door vermoeidheid, moe gestreden en als 29e over de eind streep.
En kijk er dan ook goed tevreden op terug .

Christian heel erg bedankt voor je hulp en de snelle pitstops je zal de schoenen wel versleten hebben van al dat rennen.Maikel ook bedankt voor de gezelligheid en hulp. Sharona super bedankt zonder jouw was het ook zeker niet gelukt. Danny en Nicky bedankt voor de gezelligheid en het sjouwen van de spullen.

 

Hierbij wil ik mijn sponsors bedanken die dit weekend mogelijk gemaakt hebben.

  • Wim kroon bedankt voor het prepareren van de vering!
  • Garage schimmel
  • Kees bouwmeester
  • Sport kerschoten (Ewald )

Author: Little Mike en Sharona

Share This Post On